Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-02-15/legislativul-de-la-bucureshti-este-dispus-sa-ofere-parlamentului-de-la-chishinau-toata-baza-legislat-19943.html
Data: Feb 15, 2011 (16:06)

Legislativul de la Bucureşti este dispus să ofere Parlamentului de la Chişinău toată baza legislativă care este deja sincronizată cu cea europeană

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu delegaţia Comisiei pentru politică externă a Senatului României, condusa de senatorul Titus Corlăţean. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de cooperarea bilaterală, fiind  remarcat caracterul ascendent al acesteia, precum şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor moldo-române.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual de implementare a celor mai importante proiecte comune, dar şi au examinat posibilitatea iniţierii unor acţiuni de promovare a intereselor Republicii Moldova în plan internaţional şi modul în care România ar putea sprijini aspiraţiile de integrare europeană a ţării noastre.

Titus Corlăţean a reiterat disponibilitatea României de a acorda tot sprijinul Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, în particular la capitolul  armonizare a legislaţiei naţionale cu standardele comunitare. Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României a mai precizat că Legislativul de la Bucureşti este dispus să ofere Parlamentului de la Chişinău toată baza legislativă care este deja sincronizată cu cea europeană şi este acceptată de comunitatea europeană.

Oficialul a remarcat succesele înregistrate de autorităţile Republicii Moldova pe calea integrării europene, aprobarea Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize, demararea dialogului pentru negocierea Acordului de Liber Schimb cu UE, dar şi performanţele în cadrul Parteneriatului Estic.

"Modul în care a activat Guvernul Republicii Moldova a fost apreciat, avînd în vedere profesionalismul de care a dat dovadă, inclusiv în ceea ce ţine de dezvoltarea relaţiilor cu România", a estimat senatorul român.

Titus Corlăţean a comunicat, de asemenea, că Senatul României a ratificat  proiectul de acord privind acordarea Republicii Moldova a unui suport de 100 de milioane de euro, menţionînd că iniţiativele care vizează ajutorarea Republicii Moldova sînt mereu susţinute de toate formaţiunile din Senatul român.

Potrivit serviciului de presă al guvernului, Vlad Filat a mai menţionat necesitatea valorificării oportunităţilor oferite în cadrul parteneriatelor regionale şi dezvoltării proiectelor comune în domenii strategice cum ar fi agricultura, energetica, infrastructura etc.