Trimite e-mail | Printeaza
IT
15.02.2011

Centrul de Guvernare Electronică lansează pagina web egov.md

 

Centrul de Guvernare Electronică, creat de Guvernul Republicii Moldova, lansează pagina web egov.md pentru promovarea iniţiativelor şi serviciilor de e-Guvernare în Moldova. Pagina egov.md prezintă proiectele realizate de Centrul de Guvernare Electronică şi serviciile pe care Guvernul le va oferi pentru a extinde accesul cetăţenilor la serviciile publice digitalizate.  

Egov.md asigură, de asemenea, acces la date guvernamentale cu caracter public şi va urmări realizarea agendei de e-Transformare.    

Guvernul Republicii Moldova a creat, în luna august 2010, Centrul de Guvernare Electronică pentru a oferi cetăţenilor acces la informaţii şi servicii publice în regim non-stop şi pentru a susţine autorităţile în asigurarea transparenţei actului de guvernare.

Centrul de Guvernare Electronică este responsabil de elaborarea şi realizarea agendei de e-Guvernare, care asigură o dezvoltare durabilă a ţării.

Prin aplicarea pe larg a tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii, Centrul de Guvernare Electronică contribuie la reformarea sectorului public, la sporirea performanţei autorităţilor şi transparenţei instituţiilor statului, la extinderea accesului la informaţie şi la promovarea serviciilor digitalizate (e-Servicii). În rezultat, procedurile administrative obişnuite vor fi simplificate, costurile administraţiei publice, birocraţia şi corupţia se vor reduce simţitor, iar actul de guvernare se va îmbunătăţi.

Centrul de Guvernare Electronică activează în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale, în parteneriat cu Banca Mondială, Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), sectorul privat, societatea civilă şi funcţionarii publici din Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus