Trimite e-mail | Printeaza
Economie
10.02.2011

Vizita ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare la Moscova

În perioada 7-9 februarie 2011, Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare a efectuat o vizită oficială la Moscova cu prilejul deschiderii oficiale a Expoziţiei internaţionale de produse alimentare „PRODEXPO 2011" . 

Pe parcursul vizitei ministrul agriculturii şi industriei alimentare a avut o serie de întrevederi Alexei Saurin, şef adjunct al Serviciului Federal pentru Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse, Elena Scrînnic, Ministrul Agriculturii al Federaţiei Ruse. Părţile au constatat că Republica Moldova a înregistrat progrese în exportul fructelor şi legumelor pe piaţa rusă, în domeniul controlului şi monitorizării calităţii produselor vegetale, au convenit asupra organizării unor vizite  ale experţilor pe domeniul producţiei vegetale si animale.

În prezent, ministerele de ramură negociază şi definitivează pentru semnare Memorandumul de Înţelegere privind cooperarea în domeniul agriculturii ce prevede preluarea experienţei şi schimbul de informaţii în domenii de interes reciproc.

Republica Moldova a participat la ediţia din anul curent a Expoziţiei cu un stand naţional la care a expus băuturi alcoolice şi conserve din fructe şi legume. Printre participanţi pot fi menţionaţi: „Barza Albă" S.A., "Cricova" S.A., "Aroma" S.A., „Zolotoi aist" SRL, „Vinia Traian" S.A., „Fabrica de conserve de la Olanesti" S.A., Î.S. Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din mun. Chişinău, „Moldavschii Standart", „Migdal -P" SRL, „Lion-Gri" SRL, „Vino-Comrat" SRL.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus