Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.02.2011

Stefan Fule: Vă încurajez să continuați în același ritm. Sunt sigur că veţi înregistra noi succese

Stefan Fule: Vă încurajez să continuați în același ritm. Sunt sigur că veţi înregistra noi succese

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi la Bruxelles o întrevedere cu Stefan Fule, Comisar pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate. Discuţia s-a axat pe situația din RM şi reformele ce urmează a fi implementate.

Vlad Filat și-a exprimat aprecierea pentru suportul acordat Moldovei personal de către Stefan Fule și Comisia Europeană. Premierul a spus că acest suport reprezintă unul din factorii care asigură dinamica pozitivă a negocierilor Acordului de Asociere RM-UE.

Premierul s-a referit și la Planul de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE și a spus că Moldova deja a început să lucreze asupra implementării acestuia.

„Am elaborat şi aprobat deja Programul Naţional de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize. Vom depune toate eforturile pentru implementarea efectivă a acestuia. În acest sens, mizăm pe sprijinul Comisiei Europene pentru a trece de la cea de-a doua fază de implementare a Planului de Acţiuni pe parcursul anului curent, luînd în consideraţie performanţele Guvernului RM în realizarea reformelor convenite", a spus Vlad Filat.

Premierul a dat asigurări că Republica Moldova va continua să fie activă în cadrul Parteneriatului Estic.

Stefan Fule a menţionat importanţa implementării cu succes a Planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize şi a reiterat suportul de care va beneficia ţara noastră în acest sens.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus