Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
10.02.2011

Avocat reţinut pentru trafic de influenţă

Potrivit CCCEC, avocatul Roşca Snejana a fost reţinută ieri, 9 februarie curent, de către ofiţerii anticorupţie, fiind bănuită de trafic de influenţă. Femeia ar fi pretins 2000 euro pentru a influenţa poliţiştii din CPS Botanica, procurorii şi judecătorii din acelaşi sector să schimbe măsura preventivă „arestul" pe una non-privativă de libertate pentru o persoană cercetată penal.

La 8 februarie 2011, sub controlul Direcţiei generale anticorupţie a CCCEC avocatul a primit 500 de euro drept primă tranşă din suma extorcată. Avansul ar fi trebuit să ajungă la ofiţerii care instrumentează cazul vizat. Flagrantul a avut loc în capitală pe bd. Dacia, în preajma unui centru comercial.

La momentul reţinerii cei 2000 de euro marcaţi „mită CCCEC" au fost depistaţi în geanta reţinutei, iar 500 euro livraţi anteriori - în cadrul percheziţiei la domiciliul acesteia. În prezent, pe acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal al RM -„traficul de influenţă" - infracţiune care se pedepseşte cu pînă la 7 ani de detenţie sau cu o amendă în mărime de pînă la 60 000 lei.

Avocata se află în Izolatorul Centrului anticorupţie, fiind reţinută pentru 72 de ore. De notat că, în 2010 ofiţerii CCCEC au reţinut 10 avocaţi suspectaţi de comiterea diferitor acte de corupţie, iar în anul curent deja 3 sunt cercetaţi penal pentru acţiuni similare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus