Trimite e-mail | Printeaza
Social
10.02.2011

130 lei adaos la salarii pentru cadrele didactice

Profesorii/educatorii din municipiul Chişinău (inclusiv din suburbii) vor beneficia de adaos la salarii din partea municipalităţii, în mărime a câte 130 lei lunar. O decizie în acest sens a aprobată de Consiliul Municipal Chişinău. Astfel, de ajutor material la salariu vor beneficia 19 058 angajaţi ai instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi preşcolar: personalul pedagogic, didactic, de conducere, administrativ-economic, lucrători tehnici şi auxiliari.

Mărimea ajutorului material unic, acordat anual angajaţilor instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi preşcolar din Chişinău şi din suburbii constituie 1560 lei, reieşind din 130 lei lunar pentru o persoană, cu achitarea acestuia trimestrial (390 lei): pentru trimestrul I- în martie, trimestrul II- în iulie, trimestrul III- septembrie şi trimestrul IV - în decembrie.

Drept sursă de acoperire a cheltuielilor privind acordarea ajutorului material la plata salariului pentru cadrele didactice, în sumă totală de 29 milioane 730 mii lei se consideră mijloacele băneşti obţinute în urma executării bugetului municipal Chişinău pe anul 2010.

Primăria municipiului Chişinău acordă majorări la salariu de 20% pentru cadrele didactice din perioada 2007-2008, însă în 2010 şi în anul curent, din motiv că Guvernul are încheiat acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional, care nu prevede majorări de salarii, municipalitatea a decis să susţină în continuare profesorii şi educatorii din capitală şi din suburbii, prin acordarea de ajutor material la salariu a câte 130 lei lunar, informează Serviciul de presă al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus