Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
09.02.2011

Sorin Mereacre a fost reales Preşedintele Consiliului Naţional pentru Participare

Pe data de 8 februarie curent, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Naţional pentru Participare (CNP). Principalele subiecte pe agendă au fost alegerea Preşedintelui CNP şi a coordonatorilor grupurilor de lucru. Conform Regulamentului Consiliului, Preşedintele CNP este ales pentru o perioadă de un an. Această funcţie începând cu 2 februarie 2010 a fost exercitată de Sorin Mereacre, Preşedintele Fundaţiei Est-Europene. 

Sorin Mereacre a fost reales în calitate de Preşedinte CNP pentru următorul an. Această decizie a fost votată unanim de membrii CNP prezenţi la şedinţă. Un alt subiect important a fost alegerea coordonatorilor grupurilor de lucru CNP. În urma dezbaterilor au fost aleşi umătorii coordonatori: Grupul 1: Justiţie şi drepturile omului - Sergiu Ostaf, Director executiv, Centrul de Resurse al Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Drepturile Omului din Moldova CReDO; Grupul 2: Dezvoltare economică - Dinu Armaşu, Director executiv, Asociaţia Investitorilor Străini; Grupul 3: Politică externă, de securitate şi apărare - Arcadie Barbăroşie, Director executiv, Institutul de Politici Publice; Grupul 4: Politici sociale, educaţionale şi de tineret - Antoniţa Fonari, Director executiv, Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi". Fiecare grup de lucru va monitoriza politicile publice din domeniile ce ţin de tematica grupului şi va asigura comunicarea între membri, Guvern şi alte părţi interesate pentru a interveni cu sugestii şi recomandări în dependenţă de caz. Etapa următoare în dezvoltarea Consiliului este crearea şi consolidarea Secretariatelor pentru fiecare grup.

Consiliul Naţional pentru Participare este organ consultativ creat la iniţiativa Guvernului Republicii Moldova la 19 ianuarie 2010. Scopul consiliului este dezvoltarea şi promovarea parteneriatului strategic între autorităţile publice, societatea civilă şi sectorul privat în vederea consolidării democraţiei participative în Republica Moldova, prin facilitarea comunicării şi participării părţilor interesate la identificarea şi realizarea priorităţilor strategice de dezvoltare a ţării la toate etapele şi crearea cadrului şi capacităţilor instituţionale de asigurare a implicării plenare a părţilor interesate în procesul de luare a deciziilor.

cuvinte-cheie: CNP

Comentarii (0)

 

Sus