Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.02.2011

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut o întrevedere cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Mevlut Çavuşoğlu, aflat în vizită oficială la Chişinău, la invitaţia şefului legislativului. 

Mevlut Çavuşoğlu a remarcat succesele înregistrate în Republica Moldova, pe plan intern şi extern, exprimând convingerea că alianţa de guvernare va găsi soluţii pentru depăşirea problemelor cu care se confruntă Moldova. "Este a doua vizită oficială la Chişinău, după învestirea mea în funcţie de Preşedinte APCE la începutul anului 2010, şi am observat în acest răstimp o dinamică pozitivă în dezvoltarea economică a Republicii Moldova. Sper că veţi reuşi soluţionarea tuturor problemelor, cu care vă confruntaţi, pentru a realiza programul de guvernare de patru ani, cel puţin", - a declarat Çavuşoğlu. În altă ordine de idei, Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a remarcat şi participarea activă a delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE.

Amintim că interesul de a vizita ţara noastră a fost exprimat şi în cadrul unui dialog a Preşedintelui APCE Mevlut Çavuşoğlu cu şeful delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la APCE, Ana Guţu, la sesiunea ordinară APCE din ianuarie 2011. Discuţiile au fost axate pe subiectul soluţionării crizei instituţionale din Republica Moldova în vederea alegerii preşedintelui şi evitării alegerilor anticipate, informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie: Çavuşoğlu | APCE

Comentarii (0)

 

Related news

Sus