Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.02.2011

Banca Mondială a prevăzut fonduri în volum de circa 57 mil. dolari SUA pentru implementarea proiectelor în R.Moldova în anul 2011

Banca Mondială a prevăzut fonduri în volum de circa 57 mil. dolari SUA pentru implementarea proiectelor în R.Moldova în anul 2011

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o  întrevedere cu Martin Raiser, Director regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus şi Ucraina.

Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează stadiul de implementare a proiectelor comune, aflate în derulare, precum şi perspectivele de cooperare în diverse domenii pentru următoarea perioadă.

Martin Raiser a menţionat că Banca Mondială deja a prevăzut fonduri în volum de circa 57 mil. dolari SUA pentru implementarea proiectelor în Republica Moldova în anul 2011, inclusiv 20 mil. dolari SUA în cadrul Proiectului "e-Guvernare" şi 37 mil. dolari SUA pentru proiecte în domeniul protecţiei sociale.

Oficialul a confirmat că Banca Mondială va continua să susţină Guvernul Republicii Moldova în implementarea proiectelor şi în promovarea reformelor în domeniile: asistenţă socială, educaţie, justiţie, infrastructură etc. Totodată, Directorul regional al Băncii Mondiale a optat pentru iniţierea unor proiecte noi care vor contribui la îmbunătăţirea climatului investiţional şi vor asigura dezvoltarea sectorului privat în Republica Moldova.

Portofoliul curent al asistenţei Băncii Mondiale acordate Republicii Moldova se cifrează la  400 mil. dolari SUA şi vizează  20 de proiecte în derulare în diverse domenii, informează Serviciul de presă al Executivului.

 

cuvinte-cheie: Banca | mondiala | Raiser

Comentarii (0)

 

Related news

Sus