Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.02.2011

Parlamentul R.Moldova se convoacă în sesiunea de primăvară 2011

Parlamentul R.Moldova se convoacă în sesiunea de primăvară 2011

Prima şedinţă plenară a Parlamentului R.Moldova din sesiunea de primăvară 2011 va fi convocată pe 10 februarie. Hotărârea de convocare a Parlamentului a fost luată astăzi în cadrul şedinţei Biroului permanent.

 În cadrul aceleiaşi şedinţe, Biroul permanent a aprobat proiectul ordinii de zi pentru primele şedinţe ale sesiunii, în care deputaţii urmează să dezbată şi să aprobe mai multe proiecte prioritare. Pe ordinea de zi a şedinţelor Parlamentului din perioada 10-18 februarie figurează proiectele de legi pentru modificarea Legii privind indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale, completarea Legii privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, Legii privind Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, Legii Învăţământului, Legii asigurării cu pensii a militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne, modificări ale Legii cu privire la întreprinderea de stat, Legii privind producţia agroalimentară ecologică, Legii privind societăţile pe acţiuni, alte modificări şi completări ale mai multor acte legislative.

 În primele şedinţe ale sesiunii de primăvară Parlamentul urmează să ratifice Contractul de finanţare între Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii pentru realizarea „Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Aprovizionare cu Apă Potabilă”, semnat la Bruxelles la 16 septembrie 2010, precum şi Protocolul adiţional între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României la Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro acordat de România Republicii Moldova.

 Totodată, deputaţii vor examina şi o serie de proiecte de hotărâri privind domeniile de activitate ale comisiilor permanente ale Parlamentului, desemnarea şi confirmarea componenţei nominale a Comisiei Electorale Centrale, aprobarea bugetului Curţii de Conturi şi al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică pe anul 2011, precum şi demisia unor deputaţi.

 Potrivit Regulamentului Parlamentului, sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie, informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus