Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-02-04/avocat-retzinut-de-cccec-pentru-trafic-de-influentza-3000-de-euro-ar-fi-trebuit-sa-ajunga-la-procuro-19809.html
Data: Feb 4, 2011 (14:50)

Avocat reţinut de CCCEC pentru trafic de influenţă. 3000 de euro ar fi trebuit să ajungă la procurori şi poliţişti

Potrivit CCCEC, 3000 de euro - atîta ar fi cerut un avocat din Glodeni de la un cetăţean pentru a influenţa clasarea cauzei penale pornite pe numele acestuia. Apărătorul susţinea că are influenţă asupra procurorilor şi colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne şi că-i poate determina să înceteze dosarul iniţiat pentru escrocherie.

Declarantul a depus o plîngere la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei. La 1 februarie cetăţeanul Ceclu Nicolai a fost reţinut în flagrant delict în momentul în care a primit 3000 euro marcaţi „mită CCCEC".

Pe numele acestuia a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influenţă.
Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea pînă la 7 ani sau o amendă în mărime de 60000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau a exercita anumită activitatea pe o perioadă de la 2 la 5 ani.
De notat că în anul curent, Ceclu Nicolai este al doilea avocat reţinut pentru trafic de influenţă. În 2010, CCCEC a documentat şi reţinut 10 avocaţi.