Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.02.2011

Dosarul „Dolarilor falşi” a ajuns în instanţă

Potricit CCCEC, cauza penală pornită de Centrul anticorupţie în octombrie 2010 pe faptul tentativei de punere în circulaţie a 61 500 dolari falşi a ajuns la finele lunii ianuarie curent în judecată. Druţă Tudor, Moroi Ion, Ismail Emel, Gordievici Vitalie şi Foca Oleg sunt învinuiţi de încercarea de a vinde în Moldova dolari falşi, produşi în Bulgaria, în schimbul dolarilor autentici, contra unor sume mai mici. Conform investigaţiilor CCCEC, în Moldova urmau să ajungă aproape 1 000 000 dolari falşi.

Pe acest caz a fost pornită o urmărire penală în temeiul art. 236 Cod penal al Republicii Moldova. Pentru asemenea infracţiune, legislaţia RM prevede o pedeapsă sub formă de privaţiune de libertate de la 7 la 15 ani.
Totodată, în procesul anchetei s-au acumulat şi alte probe vizînd mai multe infracţiuni comise de membrii grupării.

În ordonanţa de punere sub învinuire, unul dintre figuranţi este învinuit şi de păstrarea fără scop de înstrăinare, a substanţelor narcotice şi psihotrope în proporţii deosebit de mari şi anume: marijuana cu masa totală de 2076.44 grame, 1.41 grame de haşiş şi 29.1 grame de chlorophenylpierazine.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus