Trimite e-mail | Printeaza
Social
01.02.2011

Apartamente de pe piaţa secundară, prin intermediul Programului „Prima Casă”

Primăria Chişinău informează că Programul municipal „Prima Casă" a fost extins şi include deja şi apartamentele de pe piaţa imobiliară secundară. Pentru a beneficia de o locuinţă de pe piaţa secundară prin intermediul acestui program, persoana trebuie să identifice un apartament care se vinde şi să încheie un precontract cu proprietarul apartamentului, achitând o primă rată, în valoare de 5 - 30 la sută din preţul total al imobilului. După care, depune setul de acte necesar la pretura de sector, inclusiv precontractul de vânzare-cumpărare a apartamentului. Primăria Chişinău examinează dosarul şi-l înaintează băncii, care va lua o decizie în privinţa creditării beneficiarului. Suma creditată nu va fi mai mare de 40 mii Euro, iar creditul se acordă pe o perioadă de la 10 până la 30 ani, cu o dobândă anuală de 9%. Solicitanţii vor putea intra în casă imediat după semnarea contractului de creditare, iar pe durata derulării contractului de credit locuinţa va fi gajată către bancă.

Amintim că la ora actuală Programul „Prima Casă" mai include următoarele obiecte: Complexul locativ din str. Ghioceilor, termenul de dare în exploatare trimestrul IV, anul 2012; apartamente de tip mansardă: până în luna iunie 2011 vor fi finalizate 160 de apartamente, care vor fi construite pe blocurile locative situate pe: str. Alba Iulia, 12; str. Fantalului, 15; str. Salcâmilor, 22/1; str. Salcâmilor, 22/3; str. Andrei Doga, 39/3; str. Maria Dragan, 8/1; str. Maria Dragan, 8/2; str. Maria Dragan, 8/3; str. Maria Dragan, 16; str. Maria Dragan, 26/2A; str. Maria Dragan, 26/2B; str. Maria Dragan, 26/3; str. Constantin Brâncuşi, 146 şi bd. Grigore Vieru, 22/7.; până la sfârşitul anului 2011 vor fi finalizate lucrările de construcţie a încă 350 de apartamente de tip mansardă.

Potrivit prevederilor Programului, iniţial beneficiarul va achita un avans în mărime de 5 - 30 la sută din costul apartamentului şi va obţine un credit, pe o perioadă de la 10 până la 30 de ani, cu o rată de 9 % anual. După care, va beneficia de o perioadă de graţiere, până la darea în exploatare a blocului locativ. Pe perioada de creditare, apartamentele vor fi gajate, iar beneficiarii devin adevăraţi proprietari ai locuinţei după onorarea în totalitate a angajamentelor faţă de bancă.

Eligibile pentru acest proiect sunt persoane fizice care nu au o locuinţă ori dispun de suprafeţe de locuit mai mici decât norma sanitară, 12 metri pătraţi pentru o persoană, domiciliază sau lucrează în municipiul Chişinău, au un venit lunar care le permite să achite în rate costul apartamentului. Dosarele de înscriere se depun la Preturile de sector.

Primăria Chişinău nu a stabilit un termet limită de depunere a dosarelor. Programul va continua mai mulţi ani. Informaţii suplimentare referitor la desfăşurarea Programului „Prima Casă", pe site-ul Primăriei, www.chisinau.md.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus