Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.01.2011

Vladimir Voronin a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Astăzi, 31ianuarie, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Mevlüt Çavuşoğlu. Părţile au făcut un schimb de păreri referitor la situaţia social-politică internă din R.Moldova, inclusiv au abordat şi subiectele legate de viitoarele alegeri ale şefului statului.

Preşedintele PCRM a informat despre poziţia PCRM de a nu vota candidatura lui Marian Lupu la funcţia de şef al statului, menţionînd că această opţiune este exclusă din start. Vladimir Voronin a expus disponibilitatea PCRM de a vota la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova un candidat independent, neafiliat politic, din afara Parlamentului RM, care să fie acceptat de întreaga societate moldovenească, dar şi ar acumula majoritatea calificată a voturilor deputaţilor.

Părţile au căzut de acord că forţele politice moldoveneşti trebuie să depună toate eforturile pentru a depăşi criza politică profundă cu care se confruntă Republica Moldova deja de doi ani.

În acest context, Vladimir Voronin a salutat intenţia preşedintelui APCE de a efectua în timpul apropiat o vizită de lucru în Republica Moldova şi a sprijinit dorinţa şi disponibilitatea d-lui de a contribui la soluţionarea crizei politice din ţară, informează un comunicat al PCRM.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus