Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.01.2011

Acordarea cetăţeniei române - un subiect legat artificial de aderarea la Schengen, afirmă Mircea Geoană la Chişinău

Acordarea cetăţeniei române - un subiect legat artificial de aderarea la Schengen, afirmă Mircea Geoană la Chişinău

Subiectul acordării cetăţeniei române pentru solicitanţii din Republica Moldova, abordat de către unii europeni, este unul mai degrabă artificial, care vrea să motiveze o anumită decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen, a declarat vineri, la Chişinău, într-o conferinţă de presă, preşedintele Senatului României, Mircea Geoană.

El a spus că, în conversaţiile cu partenerii europeni, acest subiect a apărut "cu oarecare frecvenţă", dar "nu există vreo fisură în România cu privire la o politică energică şi transparentă pentru a putea asigura, celor care doresc, cetăţenie românească".

Potrivit lui Geoană, acordarea cetăţeniei române cetăţenilor Republicii Moldova nu va conduce la un aflux masiv al populaţiei în UE, deoarece aceia care au dorit să plece la muncă au făcut-o deja.

Geoană a declarat că a discutat şi cu premierul de la Chişinău, Vlad Filat, subiectul aderării României la Schengen şi a menţionat importanţa pentru ambele state a unui "parcurs de succes" al României pe această direcţie.

Aderarea României la Schengen este la fel de importantă şi pentru Republica Moldova, a spus Mircea Geoană, explicând că buna colaborare dintre instituţiile celor două state privind securizarea frontierei va avea un efect pozitiv pentru situaţia când se va pune în discuţie aderarea Republicii Moldova la UE.

"De aceea, colaborarea exemplară între serviciile vamale, poliţiei de frontieră, reprezintă un lucru pe care noi îl încurajăm", a adăugat preşedintele Senatului României, scrie Agerpres.

 

cuvinte-cheie: Geoană

Comentarii (0)

 

Related news

Sus