Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.01.2011

Primarul de Străşeni este bănuit că ar fi pretins şi primit 4000 de euro de la un agent economic

Potrivit CCCEC, procurorii anticorupţie în comun cu Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei l-au reţinut ieri, 24 ianuarie, în flagrant delict, pe primarul or. Străşeni Priguza Constantin. Edilul este bănuit că ar fi pretins şi primit 4000 de euro de la un agent economic pentru a-i semna procesele-verbale de recepţie a unor lucrări efectuate de acesta pentru primărie.

La data de 24 ianuarie, ora 13.00, ofiţerii anticorupţie sub conducerea procurorilor l-au reţinut pe primar chiar în curtea casei sale după ce funcţionarul a primit cei 4000 euro marcaţi „mită CCCEC". Anterior, sub controlul ofiţerilor CCCEC, primarul a mai primit 10 000 lei, bani pretinşi de la acelaşi agent economic pentru urgentarea transferului de bani din contul primariei în contul firmei în cauză.

În prezent, Priguza Constantin se află în izolatorul de detenţie provizorie al CCCEC, fiind reţinut pentru 72 de ore. Pe acest caz, procurorii anticorupţie au pornit o cauză penală în temeiul al. 2, art. 324 Cod penal al Republicii Moldova - „corupere pasivă".

Dacă va fi găsit vinovat, edilul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de pînă la 10 ani cu amendă în mărime de pînă la 3000 unităţi convenţionale. Cauza penală se află în gestiunea Procuraturii anticorupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus