Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-01-25/cecilia-malmstr-m-pcrm-reprezinta-circa-40-la-suta-din-populatzia-r-moldova-shi-ar-fi-bine-sa-reprez-19645.html
Data: Jan 25, 2011 (15:18)

Cecilia Malmström: PCRM reprezintă circa 40 la sută din populaţia R.Moldova şi ar fi bine să reprezinte interesele cetăţenilor, care i-au delegat în Parlament

Preşedintele Parlamentului Marian Lupu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu Cecilia Malmström, Comisar European pentru Afaceri Interne. La întrevedere a participat şi Dirk Schuebel, Ambasador, şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, informează un comunicat al Legislativului.

Cecilia Malmström a remarcat succesele înregistrate de coaliţia de guvernare, dar şi rolul opoziţiei parlamentare, care ar trebui să se implice constructiv în toate procesele, pentru a se evita o nouă criză politică. "PCRM reprezintă circa 40 la sută din populaţia Republicii Moldova şi ar fi bine să reprezinte interesele cetăţenilor, care i-au delegat în Parlament".

Marian Lupu a reiterat disponibilitatea Alianţei pentru Integrare Europeană de a continua dialogul cu opoziţia. Procesul de implementare a prevederilor Planului de Acţiuni este foarte important şi dorim o îndeplinire reală, bazată pe pragmatism şi consens politic, astfel încât să reuşim îndeplinirea tuturor angajamentelor, a declarat Marian Lupu.

Apreciind vizita comisarului european drept un reper important în dialogul politic între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Marian Lupu a declarat că obţinerea Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize în mai puţin de 8 luni de la lansarea oficială a dialogului confirmă o dată în plus statutul de „istorie de succes" a Republicii Moldova în cadrul Parteneriatului Estic.

Dialogul privind liberalizarea regimului de vize a fost lansat la 15 iunie 2010 (Luxemburg). Eforturile Republicii Moldova pe parcursul anului trecut au fost apreciate pozitiv de Consiliul afaceri externe al UE, care în Concluziile din 25 octombrie 2010 a solicitat Comisiei Europene să elaboreze Planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize.