Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.01.2011

Şef de direcţie de la CCA - bănuit de corupere pasivă

Şeful Direcţiei administrative a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Terentie Cherdivară, a fost reţinut pe 21 ianuarie, fiind bănuit de corupere pasivă. Potrivit declarantului, Cherdivară ar fi pretins de la el 110 000 lei pentru a nu iniţia controale de verificare a calităţii mărfurilor şi volumelor serviciilor executate de către firma acestuia.

Potrivit CCCEC, la data de 18 ianuarie, agentul economic a depus la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei o plîngere în care reclama faptul extorcării.

Cherdivară a fost prins în flagrant în momentul în care a luat o parte din bani. Acesta, însă, a declarat că mijloacele financiare urmau să ajungă la alte persoane din cadrul CCA. Pentru declaraţii vizavi de caz a fost audiat şi Gheorghe Gorincioi, preşedintele CCA care la moment are statutul procesual de bănuit.

Atît Cherdivară, cît şi Gorincioi au refuzat să dea depoziţii organului de urmărire penală, folosindu-se de dreptul lor constituţional.

În prezent, Cherdivară se află în izolatorul de detenţie provizorie al CCCEC, iar Gorincioi este cercetat în stare de libertate.

Pe marginea acestui caz a fost pornit un dosar penal în temeiul art. 324, al.3 Cod penal al RM - „corupere pasivă".

Potrivit legii, coruperea pasivă în proporţii deosebit de mari se pedepseşte cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus