Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
24.01.2011

Moldoveni arestaţi în Franţa pentru un şir de infracţiuni

O grupare criminală internaţională specializată în furturi de camioane a fost reţinută în Franţa de către poliţia franceză în colaborare cu angajaţii Direcţiei pentru combaterea crimei organizate din cadrul Direcţiei generale a serviciilor operative a Departamentului poliţie al Ministerului Afacerilor Interne din Moldova. Potrivit forţelor de ordine, grupul este format din cetăţeni moldoveni, aceştia fiind suspectaţi de circa 50 de sustrageri în valoare de peste 10 milioane de euro.

Începând cu luna aprilie 2010, angajaţi ai DCCO DGSO DP MAI au documentat o informaţie operativă privind activitatea infracţională a unui grup de moldoveni, care îşi desfăşurau acţiunile infracţionale pe teritoriul Franţei. Potrivit cercetărilor poliţieneşti, aceştia erau 6 la număr, fiecare din ei având un rol aparte, primind comenzi de la cetăţenii diferitor state CSI şi UE. Capul grupării, în vârstă de 46 de ani, originar din raionul Briceni, la recepţionarea unei eventuale comenzi, ţintea un potenţial TIR, iar sustrăgându-l îl transporta până în Belgia. De aici, alţi membri ai grupului schimbau numerele de înmatriculare ale unităţilor de transport furate, urmând itinerarul Belgia - Polonia - Germania - Ucraina etc. De menţionat că numerele la caroseriile camioanelor, de asemenea, erau modificate. Poliţia presupune că această fărădelege era săvârşită în Polonia şi Ucraina.

Reţinerea celor 6 moldoveni, cu vârste cuprinse între 25 -46 de ani, originari din Briceni, Străşeni, Ungheni şi Ialoveni, aflaţi ilegal în Franţa de circa 5 ani, a avut loc recent. Ei au încăput pe mâna ofiţerilor francezi şi angajaţii DCCO DGSO MAI consecutiv în mai multe oraşe franceze (Reims, Champagne, Metz, Paris).

Potrivit MAI, în prezent, suspecţii sunt cercetaţi în stare de arest de poliţia din Franţa. Potrivit legislaţiei franceze aceştia riscă peste 10 ani de puşcărie.
Centrul de presă DP MAI

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus