Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-01-21/republica-moldova-va-obtzine-planul-de-actziuni-privind-liberalizarea-regimului-de-vize-cu-ue-pe-24-19605.html
Data: Jan 21, 2011 (10:50)

Republica Moldova va obţine Planul de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE pe 24 ianuarie

Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström, va efectua, în perioada 24-25 ianuarie, o vizită în Republica Moldova. Pentru data de 24 ianuarie, este programată o întrevedere cu prim-ministrul Vlad Filat, în cadrul căreia va fi prezentat Planul de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize RM-UE UE - Republica Moldova. Întîlnirea va fi urmată de o conferinţă de presă comună.

Tot în aceeaşi zi, Cecilia Malmström se va întîlni cu Alexei Roibu, ministru al Afacerilor Interne.

La 25 ianuarie, Comisarul european şi Prim-ministrul vor participa la deschiderea oficială a conferinţei internaţionale „Contribuţia Partenerilor Estici la Programul de la Stockholm: sinergii pentru îmbunătăţirea mobilităţii şi consolidarea securităţii.

În aceeaşi zi, Comisarul european se va întîlni cu Marian Lupu, Preşedinte al Parlamentului, Preşedinte interimar al Republicii Moldova.

La 25 ianuarie, Comisarul european va mai vizita Centrul pentru combaterea traficului de fiinţe umane, Centrul de plasament temporar al străinilor, secţia consulară a Ambasadei României, informează Serviciul de presă al Guvernului.