Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.01.2011

Preşedintele în Exerciţiu al OSCE va întreprinde o vizită în R.Moldova

Potrivit MAEIE, pe 20 ianuarie 2011, viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene Iurie Leancă a avut o întrevedere cu o delegaţie a OSCE, condusă de către Ambasadorul Giedrius Cekuolis, Reprezentantul Special al Preşedinţiei lituaniene pentru conflictele de durată.

În cadrul întrevederii a avut loc un schimb amplu de opinii pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean şi cooperării cu OSCE în acest sens pe parcursul anului 2011. Ministrul Leancă a informat interlocutorul că diplomaţia moldovenească va purta un dialog activ cu partenerii externi în vederea avansării procesului de reglementare şi valorificării iniţiativelor politice majore lansate în anul precedent. Părţile au exprimat viziuni comune cu privire la necesitatea relansării necondiţionate a negocierilor oficiale în formatul 5+2. A fost remarcat că OSCE joacă un rol important în acest sens. Reprezentantul Special al Preşedinţiei lituaniene a subliniat că pe agenda discuţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol sunt plasate probleme importante legate, spre exemplu, de libertatea circulaţiei a persoanelor şi mărfurilor între cele două maluri ale Nistrului şi relansarea negocierilor oficiale va fi un pas în direcţia identificării soluţiilor concrete. De asemenea, oficialul moldovean a confirmat disponibilitatea Guvernului de a promova în continuare măsurile de consolidare a încrederii menite să creeze o atmosferă favorabilă în procesul de reglementarea a conflictului.

De asemenea, în cadrul întrevederii a fost discutată vizita apropiată în Republica Moldova a Preşedintelui în Exerciţiu al OSCE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus