Trimite e-mail | Printeaza
Externe
20.01.2011

Ministrul român de Interne: România este pregătită să adere la spaţiul Schengen în luna martie 2011

Ministrul român de Interne: România este pregătită să adere la spaţiul Schengen în luna martie 2011

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Constantin Igaş a declarat că România este pregătită să adere în martie la spaţiul Schengen. Igaş a luat parte joi, la întâlnirea informală a miniştrilor de Interne din statele membre ale Uniunii Europene, întâlnire ce s-a desfăşurat în localitatea Godollo, situată la cca 25 km depărtare de Budapesta.

'România este pregătită să adere în martie. Rămâne însă de văzut ce vor spune celelalte state, dar consider că atunci când îţi îndeplineşti în totalitate ce ai de îndeplinit, trebuie să primeşti ceea ce meriţi', a afirmat Igaş într-un briefing de presă.

Ministrul Igaş a spus că România a îndeplinit toate criteriile pe care şi le-a asumat prin tratatul de aderare, fiind prin urmare pregătită pentru aderarea la spaţiul Schengen.

'Cred că ar trebui să luăm în discuţie şi să conştientizăm faptul că România a îndeplinit toate procedurile, iar atunci când s-a constatat că aceste proceduri au fost îndeplinite să fim trataţi ca o ţară care şi-a asumat o misiune şi a dus-o la bun sfârşit în condiţii optime', a spus Traian Igaş.

Referitor la posibilitatea ca aderarea României la spaţiul Schengen să fie amânată pentru o altă dată, Igaş a spus că acest lucru depinde de poziţia celorlalte state.

'Înţeleg că ultimul raport pe România privind intrarea în spaţiul Schengen a fost unul pozitiv, aşa cum din câte ştiu au fost câteva observaţii în raportul pe Bulgaria, parte din aceste observaţii ale comisiei de evaluare fiind deja rezolvate de colegii bulgari, lucru care va fi verificat de comisiile de specialitate', a susţinut Igaş, scrie Agerpres.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus