Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
19.01.2011

Un funcţionar riscă închisoare pe un termen de pînă la 10 ani pentru corupere pasivă

Potrivit CCCEC, ofiţerii Centrului anticorupţie l-au reţinut la 17 ianuarie 2011 pe cetăţeanul Scripnic Alexandru, funcţionar al Inspectoratului Principal de Stat de Supraveghere a Pieţii, Metrologie şi Protecţia Consumatorului, acesta fiind bănuit de corupere pasivă.

Funcţionarul ar fi pretins de la directorul unei firme 4 000 lei pentru a nu da curs încălcărilor stabilite în rezultatul actului de control şi a nu sancţiona întreprinderea cu o amendă de 20 000 lei.

Reţinerea a avut loc în momentul în care directorul întreprinderii a transmis o parte din bani - 2 000 lei marcaţi "mită CCCEC".

Urmărirea penală a fost începută la 17 ianuarie 2011, pe faptul coruperii pasive, comisă cu estorcarea de bunuri sau servicii.

Potrivit legislaţiei în vigoare, bănuitul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de pînă la 10 ani cu o amendă în mărime de pînă la 60 000 lei, în ambele cazuri cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus