Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-01-19/remanieri-de-cadre-la-guvern-19567.html
Data: Jan 19, 2011 (15:59)

Remanieri de cadre la Guvern

Guvernul Moldovei a operat miercuri în cadrul şedinţei sale un şir de remanieri de cadre. Guvernul a reconfirmat 9 viceminiştri în funcţiile care le-au deţinut anterior şi a numit 2 viceminiştri noi. Astfel, Natalia Gherman a fost reconfirmată în funcţia de viceministru al afacerilor externe şi integrării europene, Octavian Calmîc - în funcţia de viceministru al economiei, Victor Barbăneagră - în funcţia de viceministru al finanţelor, Oleg Efrim - în funcţia de viceministru al justiţiei, Boris Gherasim - în funcţia de viceministru al transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Loretta Handrabura - în funcţia de viceministru al educaţiei, Sergiu Sainciuc - în funcţia de viceministru al muncii, protecţiei sociale şi familiei.

Anatolie Zolotcov şi Dona Şcola au fost numiţi în funcţiile de viceministru al dezvoltării regionale şi construcţiilor şi, respectiv, al tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor. În cazul dat a avut loc numirea şi nu reconfirmarea în funcţie pe motiv că denumirile instituţiilor au fost modificate.

De asemenea, Executivul l-a numit pe Octavian Bodişteanu în funcţia de viceministru al tineretului şi sportului, eliberîndu-l din funcţia respectivă pe Nicolae Andronachi, iar pe Rodion Bajureanu l-a numit în funcţia de viceministru al mediului, eliberîndu-l din această funcţie pe Corneliu Mârza.

Prim-ministrul Vlad Filat a precizat că, la şedinţa viitoare urmează să fie desemnaţi în funcţie şi restul viceminiştrilor.

Cabinetul de Miniştri a aprobat demisia lui Alexei Roibu din funcţia de director general al Serviciului Grăniceri, în legătură cu numirea acestuia în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Tot azi, mai mulţi ambasadori au fost numiţi prin cumul şi în alte state. Astfel, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în SUA, Igor Muntean, va ocupa şi funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Canada şi în Statele Unite Mexicane, prin cumul.

Executivul a aprobat numirea lui Ion stăvilă, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Ucraina, în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Turkmenistan, prin cumul, cu reşedinţa la Kiev; numirea lui Valeriu Turea, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Portugheză, în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Regatul Maroco, prin cumul, cu reşedinţa la Lisabona; numirea lui Alexandru Prigorschi, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Bulgaria, în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Macedonia, prin cumul, cu reşedinţa la Sofia; numirea lui Igor Bodiu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Azerbaidjan, în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Kîrgîză, prin cumul, cu reşedinţa la Baku; numirea lui Ştefan Gorda, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Cehă, în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova pe lîngă Sfîntul Scaun, prin cumul, cu reşedinţa la Praga, informează un comunicat al Guvernului.