Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.01.2011

Marian Lupu a avut o întrevedere cu șeful Delegaţiei Comisiei Europene în R.Moldova

Marian Lupu a avut o întrevedere cu șeful Delegaţiei Comisiei Europene în R.Moldova

Preşedintele Marian Lupu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Dirk Schuebel, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova.

În contextul aprofundării dialogului Republicii Moldova cu UE pe dimensiunea parlamentară, Preşedintele Marian Lupu a precizat că în cel mai scurt timp va fi stabilită componenţa delegaţiei parlamentare la Comitetului de Cooperare Parlamentară Republica Moldova - UE şi la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic Euronest. Totodată, Marian Lupu a menţionat că Republica Moldova are stabilite obiective concrete în domeniul integrării europene, între care dinamizarea negocierilor Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE, menţinerea dialogului cu UE privind liberalizarea regimului de vize, concentrarea eforturilor în vederea transformării structurilor de cooperare RM-UE în structuri de asociere RM-UE, valorificarea oportunităţilor cooperării regionale în Europa Centrală şi de Sud-Est pentru intensificarea dialogului moldo-comunitar.

Referindu-se la dinamica relaţiilor moldo-comunitare, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova a precizat că UE va continua cooperarea intensă cu Republica Moldova. Dirk Schuebel a reiterat necesitatea continuării reformelor, subliniind că UE va susţine şi pe viitor obiectivele asumate de Republica Moldova în domeniul integrării europene, inclusiv prin programul de guvernare. Potrivit Şefului Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, o cooperare moldo-comunitară eficientă depinde în egală măsură şi de stabilitatea politică internă.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus