Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.01.2011

Asociația Băncilor din Moldova și Institutul Bancar Român au semnat un Acord de parteneriat

În perioada 17-18 ianuarie 2011 la Chișinău se află într-o vizită de lucru Petru Rareș, Președinte executiv al Institutului Bancar Român (IBR).

Asociația Băncilor din Moldova a organizat la 17 ianuarie 2011 o masă rotundă cu participarea lui Petru Rareș, în cadrul căreia au fost discutate așa subiecte precum: activitatea și experiența IBR în domeniul formării profesionale bancare; oferta IBR pentru formarea profesională în domeniul bancar: programe pentru obținerea Certificatului Bancar European, cursuri financiar-bancare la distanță, cursuri de Financial English, conferințe specializate cu tematica bancară, programe de evaluare și certificare,etc.; criza financiară internațională și impactul acesteia asupra cererii pentru trainingul financiar-bancar; rolul și importanța formării unei resursei umane calitative în condițiile impuse de noile dimensiuni și reglementări ale sistemului bancar internațional; oportunități de colaborare a instituțiilor bancare din Republica Moldova cu IBR, informează un comunicat al Asociaţiei Băncilor din Moldova.

Asociația Băncilor din Moldova și Institutul Bancar Român au semnat un Acord de parteneriat, prin care se vor concepe și demara proiecte de dezvoltare și diversificare a formelor de colaborare în domeniile abordate în cadrul mesei rotunde.

Institutul Bancar Român este o instituție cu profil educațional, care organizează programe de pregătire profesională, având ca scop formarea resursei umane din sectorul serviciilor financiar-bancare, în context național, european și internațional. A fost înființat în anul 1991 de către Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor. Este membru al European Banking & Financial Services Training Association (EBTN), prestigioasa asociație europeană a institutelor bancare din Europa care număra în prezent 34 de membri.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus