Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.01.2011

Vameşii de la Albiţa au găsit canabis ascuns în borcane cu vinete şi dulceaţă

În data de 13.01.2011, la PTF Albiţa, judeţul Vaslui, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocar ce efectua curse regulate pe ruta Chişinău-Italia, cetăţeanul moldovean Ion D., în vârstă de 27 ani.

În baza unor informaţii date la nivelul I.J.P.F.Vaslui şi cu sprijinul informativ al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă - Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Vaslui s-a declanşat o acţiune în baza unui plan comun, solicitându-se lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În timpul controlului, echipa comună a descoperit, în bagaje, într-o cutie de carton, trei borcane de sticlă (unul cu salată de vinete, unul cu dulceaţă de nuci şi unul cu dulceaţă de piersici), în care se aflau trei pungi de plastic învelite în folie de aluminiu, două a câte 40 gr şi una de 35 gr, în care se afla substanţă vegetală mărunţită de culoare oliv.

Având în vedere cele constatate, la faţa locului s-a prezentat o echipă operativă formată din lucrători din cadrul I.J.P.F. Vaslui şi S.P.F. Huşi, care a procedat la efectuarea de teste pentru depistarea narcoticelor, ocazie cu care s-a constatat că substanţa a reacţionat pozitiv la testul 'Canabis', fapt pentru care a fost ridicată şi trimisă la Laboratorul de analiză şi profil a drogurilor din cadrul B.C.C.O. Iaşi pentru efectuarea expertizelor necesare, informeaza un comunicat al IJPF Vaslui.

Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere fără drept de droguri de risc şi introducerea în ţară de droguri de risc, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 2 si art. 3 din Legea nr. 143/2000, dosarul urmând a fi prezentat la DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui cu propunerile legale.

În cadrul aceluiaşi control amănunţit asupra mijlocului de transport s-au mai descoperit nedeclarate şi ascunse în mai multe colete din compartimentul de marfă al autocarului, 690 pachete ţigări (320 pachete 'L&M', 170 pachete 'L&M', 70 pachete 'Winston', 110 pachete 'Marlboro', 20 pachete 'Marlboro') cu timbru fiscal R. Moldova, în valoare totală de 2.932 lei, aparţinând şoferului de schimb, cetăţeanul din R. Moldova, Ion P, în vârstă de 29 ani. Pe lângă acestea, alte 2.180 de pachete ţigări, marca 'Winston' au fost abandonate în favoarea statului român, de către persoanele deţinătoare, întrucât depăşeau normele plafonului vamal admis.

Autoritatea vamală a dispus sancţionarea contravenţională a persoanei în cauză cu amendă în valoare de 5.000 lei şi indisponibilizarea ţigărilor în vederea confiscării. Totodată, poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huşi cu propunerile legale.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus