Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.01.2011

Programul de activitate al Guvernului R.Moldova Integrarea Europeană: Libertate, democraţie, bunăstare 2011-2014

Programul de activitate al Guvernului R.Moldova Integrarea Europeană: Libertate, democraţie, bunăstare 2011-2014

Programul de activitate al Guvernului „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare" oferă cadrul de politici de guvernare a Republicii Moldova pentru perioada 2011-2014.

Datorită politicilor promovate pe parcursul mandatului precedent de către Guvernul Alianţei pentru Integrare Europeană, Republica Moldova a demonstrat eficienţă sporită în ceea ce priveşte stabilizarea şi relansarea economiei după criza financiară mondială, restabilirea încrederii din partea instituţiilor financiare inter-naţionale şi îmbunătăţirea considerabilă a imaginii externe a ţării pe fundalul unor progrese remarcabile pe calea integrării europene.

Prezentul Program este expresia continuităţii în îndeplinirea angajamentelor asu-mate în faţa cetăţenilor, dar şi a partenerilor noştri externi. Astfel, viziunea strategică a programului propus o constituie creşterea bunăstării populaţiei, care se va axa pe două obiective majore ale Guvernului: creşterea nivelului de trai al cetăţenilor şi integrarea europeană. În vederea realizării acestor obiective mari vor fi întreprinse o serie de acţiuni pentru protecţia socială a cetăţenilor, dezvoltarea economiei, consolidarea statului de drept, creşterea numărului locurilor de muncă, dezvoltarea relaţiilor cu partenerii externi, atragerea investiţiilor, eliminarea vizelor şi alte acţiuni care au ca finalitate o viaţă mai bună pentru cetăţenii noştri.

Unul dintre principiile de activitate importante va fi transformarea succeselor la nivel macro, obţinute în ultima perioadă, în beneficii palpabile pentru fiecare cetăţean în parte. Astfel, Programul de activitate al Guvernului, în ansamblul său, urmăreşte crearea unui nivel înalt de bunăstare a cetăţenilor Republicii Moldova, precum şi realizarea altor transformări importante în societate, care, în totalitatea lor, ar accelera integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Vezi aici programul integral

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus