Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.01.2011

Premierul Emil Boc salută învestirea Guvernului Republicii Moldova

Premierul Emil Boc salută învestirea Guvernului Republicii Moldova

Primul-ministru Emil Boc a transmis în această după-amiază o scrisoare de felicitare omologului său din Republica Moldova, Vlad Filat, în care salută învestirea Guvernului Republicii Moldova de către Parlamentul de la Chişinău şi urează succes în activitate şefului Executivului de la Chişinău şi membrilor echipei guvernamentale.

Guvernul României îşi exprimă încrederea că Executivul Alianţei pentru Integrare Europeană - care include reprezentanţi ai Partidului Liberal-Democrat, Partidului Democrat şi Partidului Liberal - va da, din nou, dovadă de profesionalism în aplicarea măsurilor de transformare necesare consolidării instituţiilor democratice, a statului de drept.

Astfel de măsuri vor întări profilul european al Republicii Moldova, pe fundalul prestaţiei coerente a fostului guvern AIE, extrem de apreciate la nivelul instituţiilor europene şi al Statelor Membre ale Uniunii Europene.

Guvernul român felicită Guvernul Republicii Moldova cu prilejul preluării mandatului şi îşi exprimă disponibilitatea totală pentru a continua proiectele bilaterale.

Cabinetul condus de premierul Emil Boc reafirmă susţinerea constantă pentru perspectiva europeană a Republicii Moldova şi reiterează angajamentul de a pleda, la nivelul UE, pentru sprijinirea parcursului statului vecin către concretizarea obiectivelor sale europene, informează un comunicat al Guvernului român.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus