Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
14.01.2011

Inspector vamal reţinut pentru corupere pasivă

Un inspector principal al Secţiei investigarea fraudelor vamale din cadrul Biroului vamal Centru, a fost reţinut ieri, 13 ianuarie, de către ofiţerii Centrului anticorupţie în comun cu Direcţia securitate internă a SV. Vameşul este bănuit de corupere pasivă şi a fost reţinut în flagrant delict.

Potrivit denunţătorului, inspectorul ar fi pretins de la acesta 400 euro pentru a-i elibera automobilul (cu numere de înmatriculare bulgare), reţinut anterior pentru încălcarea termenului de şedere în ţară.

La momentul reţinerii, suma de 400 euro marcaţi „mită CCCEC" a fost depistată în automobilul de serviciu al lucrătorului vamal.

În prezent acesta se află în izolatorul de detenţie provizorie al CCCEC, în privinţa lui fiind pornită o cauză penală în temeiul art. 324 Cod penal al RM - „ corupere pasivă".

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă pînă la 10 ani de închisoare cu o amendă de pînă la 60 000 lei în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau a exercita anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.
Acesta este primul colaborator vamal reţinut anul acesta de către ofiţerii CCCEC.

Potrivit CCCEC, în anul 2010, pentru diferite acte de corupţie, au fost documentaţi 7 vameşi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus