Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.01.2011

Decret prezidential

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Marian Lupu a semnat decretul privind eliberarea din serviciul militar în termen şi trecerea în rezervă a militarilor, durata serviciului militar al cărora a expirat, precum şi încorporarea cetăţenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus, în mai-iunie 2011.

Potrivit decretului, se eliberează şi se trec în rezervă, în mai-iunie 2011, din rândurile Armatei Naţionale, Serviciului Grăniceri şi Trupelor de Carabinieri (trupelor interne), militarii în termen durata serviciului militar al cărora a expirat.

Totodată, se încorporează în serviciul militar în termen şi cu termen redus în rândurile Armatei Naţionale, Serviciului Grăniceri şi Trupelor de Carabinieri, în mai-iunie 2011, bărbaţii, cetăţeni ai Republicii Moldova, care au împlinit vârsta de 18 ani şi nu beneficiază de dreptul de amânare a încorporării sau de scutire de serviciul militar în termen şi cu termen redus.

Decretul mai stipulează că Guvernul Republicii Moldova va stabili numărul de recruţi pentru Armata Naţională, Serviciul Grăniceri şi Trupele de Carabinieri, va elabora măsuri organizatorice în vederea asigurării încorporării cetăţenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus, va efectua un control permanent şi riguros asupra îndeplinirii sarcinilor de încorporare a cetăţenilor în serviciul militar în termen şi cu termen redus.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova Marian Lupu a semnat şi decretul privind eliberarea din serviciul militar cu termen redus şi trecerea în rezervă a militarilor durata serviciului cărora a expirat. Potrivit decretului emis, se eliberează din serviciul militar cu termen redus în rândurile Armatei Naţionale şi Serviciului Grăniceri şi se trec în rezervă, în perioada februarie-martie 2011, militarii durata serviciului cărora a expirat, informează un comunicat al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus