Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.01.2011

Parlamentul modifică legea guvernului si adoptă redenumirea a două ministere

Parlamentul modifică legea guvernului si adoptă redenumirea a două ministere

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri, în a doua lectură, modificările la Legea cu privire la guvern. Conform noilor modificări ordinea de zi a şedinţelor Guvernului se aprobă de acesta la propunerea Prezidiului Guvernului. Pentru coordonarea activităţii interne a Guvernului şi în scopul aprobării proiectului ordinii de zi a şedinţelor Guvernului, se formează Prezidiul Guvernului din care fac parte Prim-ministrul şi viceprim-miniştrii.

Şedinţa Prezidiului Guvernului se convoacă de Prim-ministru şi se consideră deliberativă dacă la ea participă toţi membrii Prezidiului. În cazul absenţei unui viceprim-ministru, acesta va delega pentru participare la şedinţă cu drepturi depline un alt membru al Guvernului.

Parlamentul a adoptat astazi in a doua lectura redenumirea a doua ministere: Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale se va numi - Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, iar Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor se  va numi - Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus