Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-01-10/comisarul-european-pentru-afaceri-interne-vine-saptam-na-viitoare-la-chishinau-pentru-a-inmina-ofici-19439.html
Data: Jan 10, 2011 (17:05)

Comisarul european pentru afaceri interne vine săptămâna viitoare la Chişinău pentru a înmîna oficial Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize RM-UE

În perioada 24-25 ianuarie 2010, Comisarul European pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmström va întreprinde o vizită de lucru în R.Moldova. Printre obiectivele principale al vizitei va fi înmînarea oficială a Planului de Acţiuni privind liberalizarea regimului de vize RM-UE.

În cadrul vizitei la Chişinău, Comisarul va avea o serie de întrevederi cu conducerea de vîrf a ţării. De asemenea, programul vizitei va include vizite la Centrul pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, Centrul de Plasament Temporar al Străinilor şi Centrul Comun de Vize.

Printre subiectele cheie care vor fi abordate în cadrul vizitei menţionăm dialogul RM-UE privind liberalizarea regimului de vize, implementarea Parteneriatului de Mobilitate RM-UE, consolidarea cooperării în domeniul justiţiei, libertăţii şi securităţii.

Totodată, Comisarul european va participa la deschiderea oficială a Conferinţei pan-europene de nivel înalt cu tematica „Contribuţia Partenerilor Estici la Programul de la Stockholm: Sinergii pentru îmbunătăţirea mobilităţii şi consolidarea securităţii", organizată la iniţiativa MAEIE cu suportul ICMPD (Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor în domeniul Migraţiei). Scopul Conferinţei este de a crea o platformă de dialog între statele membre ale UE şi partenerii din Est în domeniul justiţiei, libertăţii şi securităţii în vederea explorării oportunităţilor în cadrul Programului de la Stockholm şi identificării acţiunilor comune de facilitare a mobilităţii, relatează Serviciul de presă al Executivului.