Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-01-05/vlad-filat-la-etapa-actuala-structura-guvernului-nu-va-fi-modificata-esentzial-19419.html
Data: Jan 5, 2011 (15:03)

Vlad Filat: La etapa actuală, structura Guvernului nu va fi modificată esenţial

Prim-ministrul desemnat Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatelor din Moldova. În contextul continuării consultărilor pe marginea Programului de activitate a Guvernului, Vlad Filat a menţionat că a ţinut să afle opinia reprezentanţilor organizaţiei patronale la subiectul respectiv.

Prim-ministrul desemnat a menţionat că, la etapa actuală, structura Guvernului nu va fi modificată esenţial. Vlad Filat a accentuat că procesul de reformare a administraţiei publice va continua prin prisma descentralizării, acest proces urmînd a fi finalizat în anul 2012.

„Guvernul este interesat în delegarea competenţelor către autorităţile publice locale, dar şi în asigurarea responsabilităţii şi eficienţei în cadrul procesului respectv", a precizat Prim-ministrul desemnat.

Vlad Filat a menţionat importanţa asigurării absorbţiei eficiente a fondurilor destinate promovării proiectelor de dezvoltare, în cadrul căreia un rol important va fi atribuit partenerilor sociali. De asemenea, Vlad Filat a îndemnat partonatele să contribuie la combaterea fenomenului „economiei tenebre" şi asigurării legalităţii dezvoltării afacerilor.

Leonid Cerescu, Preşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatelor, a prezentat un set de sugestii referitor la Programul de activitate a Guvernului printre care: elaborarea unui mecanism eficient pentru intensificarea colaborării patronatelor cu autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, promovarea unei politici fiscale echilibrate care ar stimula dezvoltarea întreprinderilor, perfecţionarea sistemului de acumulări şi distribuire a fondurilor de asigurare obligatorie medicală şi socială, optimizarea procedurilor de raportare şi control, necesitatea dinamizării activităţii comisiilor pentru negocieri colective etc.

Reprezentanţii patronatelor au optat pentru o cooperare mai activă în cadrul elaborării proiectelor de lege şi a actelor normative, care vizează activitatea agenţilor economici, precum şi pentru asigurarea unui cadru legal eficient care ar garanta concurenţa loială pe piaţă şi sporirea responsabilităţii pentru încălcarea regulilor de concurenţă.