Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.01.2011

Filat are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta Parlamentului echipa guvernamentală şi Programul de activitate

Filat are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta Parlamentului echipa guvernamentală şi Programul de activitate

Prim-ministrul Vlad Filat a susţinut ieri, 31 decembrie, un briefing. Vlad Filat a spus că potrivit art.98 din Constituţie, în calitatea sa de Prim-ministru desemnat are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta Parlamentului echipa guvernamentală şi Programul de activitate, precum şi pentru a cere votul de încredere al deputaţilor.

„Activităţile în acest sens vor fi demarate neîntîrziat pentru a asigura ţara cu un Guvern eficient, cu atribuţii depline cît mai repede posibil. Cuvîntul care va caracteriza noul meu mandat este „responsabilitatea". Alianţa a primit votul majoritar al cetăţenilor, care au crezut in proiectul nostru european şi noi nu le vom înşela aşteptările", a spus Vlad Filat.

Premierul a menţionat că negocierile pe care le-a avut împreună cu partenerii din AIE nu au avut ca obiectiv obţinerea unor funcţii, ci asumarea unor responsabilităţi pe domenii clare.

Prim-ministrul a dat asigurări că  activitatea sa va avea la bază obiectivul de a scoate Moldova din sărăcie.

„Acum e important ca fiecare dintre noi, liderii politici, să punem umărul la relansarea RM, indiferent de costurile pe care le-am putea avea în plan politic. Cabinetul pe care îl voi forma zilele următoare, împreună cu partenerii din AIE, va avea la bază probitatea profesională. În noul Cabinet se vor regăsi şi persoane care au activat în Guvernul trecut şi care au dovedit că pot conduce foarte bine domeniile ce le-au fost încredinţate, dar vor apărea şi nume noi. Voi insista ca în noul Guvern să fie promovate persoane competente, cu un înalt nivel de profesionalism şi cu o bună reputaţie. E prematur să vă dau nume acum. O să vă rog să aveţi răbdare cîteva zile", a specificat şeful Executivului.

Vlad Filat a menţionat că este important să fie atins obiectivul de a integra Republica Moldova  în Uniunea Europeană şi de a asigura bunăstare cetăţenilor.

„Împreună cu partenerii din AIE am dovedit că atunci cînd interesul cetăţenilor o cere, putem găsi consensul necesar. Sînt sigur că aşa se va întîmpla şi în continuare. Şi vreau să vă spun că discuţii şi puncte de vedere diferite vor exista în interiorul AIE, dar e important ca acestea să se finalizeze cu decizii adoptate în mod constructiv. Eu cred în dialog, cred că fiecare dintre noi trebuie să spună tot ce gîndeşte, iar în final să găsim consensul", a specificat Premierul.

Vlad Filat speră  că PCRM să dea dovadă de maturitate politică, precizînd că rolul opoziţiei este extrem de important într-o societate democratică, informează un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus