Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.12.2010

2011, anul în care România va intra în spaţiul Schengen

2011, anul în care România va intra în spaţiul Schengen

Anul 2011 va fi anul în care România va intra în spaţiul Schengen, mai precis în luna martie, aşa cum a fost convenit cu partenerii europeni, România fiind pregătită pentru aderare, conform şi ultimului raport din decembrie, a declarat miercuri, la Sibiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

"Haideţi să ne păstrăm optimismul, speranţa şi să luăm în calcul că în 2011 va fi anul în care România va intra în spaţiul Schengen, asta datorându-se faptului că ne-am îndeplinit toate obiectivele şi toate solicitările care ne-au fost trasate de către partenerii europeni. (...) Este un lucru fals că România nu este pregătită pentru spaţiul Schengen. Martie 2011 rămâne termenul de aderare la Schengen", a spus Igaş.

El a adăugat că optimismul său se bazează pe concluziile celor şapte comisii de evaluare din 2010 şi ultimul raport pozitiv primit în decembrie 2010 de către România.

"Nu avem ce să reproşăm nimănui. Suntem în grafic. Am avut acele comisii de evaluare, şapte, ultima din luna decembrie, a fost un raport pozitiv. Sunt lucruri care s-au întâmplat şi ne dau speranţe că vom adera în 2011 la spaţiul Schengen. Haideţi să vedem partea plină a paharului, nu cea goală", a evidenţiat ministrul Administraţiei şi Internelor.

De asemenea, Igaş i-a îndemnat pe toţi politicienii români să militeze în UE pentru aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen.

"Haideţi să îi îndemnăm şi pe ceilalţi oameni politici, pe celelalte partide să facă acelaşi lucru, să militeze pentru cauza României şi să nu facă deservicii României când se duc în Uniunea Europeană. Noi nu am făcut altceva decât să milităm pentru cauza României", a mai precizat Igaş.

Acesta a participat miercuri, la prefectura din Sibiu, alături de ministrul Economiei Ion Ariton, la ceremonia de numire în funcţia de prefect interimar a lui Horaţiu Răcuciu, care l-a înlocuit pe fostul prefect, Constantin Trihenea, actual consilier al ministrului Ariton şi viitor director al companiei Hidroelectrica, scrie Agerpres.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus