Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
27.12.2010

Doi traficanţi de fiinţe umane condamnaţi la închisoare

Recent, doi bărbaţi în vîrstă de 32 ani au fost condamnaţi la 10 şi respectiv 7 ani închisoare pentru trafic de fiinţe umane. Procurorii secţiei combatere trafic de fiinţe umane a Procuraturii Generale au prezentat în instanţa de judecată probe care au demonstrat vinovăţia celor doi precum că în 2006, în Chişinău, împreună cu o femeie şi o persoană nestabilită de organul de urmărire penală, având scopul exploatării sexuale comerciale cu obţinerea unui profit ilegal, promiţând angajare la un lucru bine plătit în calitate de chelner în Cipru, au recrutat o tânără.

Inculpaţii au achitat cheltuielile pentru perfectarea paşaportului de plecare în străinătate pe numele fetei, au procurat bilet avia cu destinaţia Odessa - Istambul şi au organizat transportarea ei în Turcia.

Bărbaţii au instructat victima referitor la faptul, că în Turcia va fi întâlnită de către o persoană care se va ocupa în continuare de angajarea ei la lucrul promis.

Ajunsă în Turcia, tânăra a fost întâlnită de către persoana de origine turcă care a adăpostit-o într-un apartament din or.Istambul, unde confiscându-i actele de identitate şi  ameninţând-o cu aplicarea violenţei, a impus-o să acorde servicii sexuale contra plată  pe parcursul a 4 luni.

Unul dintre inculpaţi a fost condamnat şi pentru faptul că în aceiaşi perioadă a recrutat încă o tânără, perfectându-i timp de o zi paşaportul şi organizându-i transportarea în ţara de destinaţie.

Potrivit procurorilor, inculpaţii făceau cunoştinţă cu fetele şi aflând despre situaţia materială grea, dorinţa ultimelor de a avea o slujbă mai plătită, promiteau să le ajute cu angajarea la muncă peste hotare unde vor avea posibilitate să facă mai mulţi bani. Astfel fetele cădeau în plasa traficanţilor, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus