Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-27/candidatul-independent-mihail-formuzal-considerat-neoficial-cishtigator-al-alegerilor-din-gagauzia-19332.html
Data: Dec 27, 2010 (09:34)

Candidatul independent Mihail Formuzal considerat neoficial cîştigător al alegerilor din Găgăuzia

Ieri, 26 decembrie 2010, în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia (Gagauz Yeri) a avut loc turul doi de scrutin pentru alegerea Guvernatorului (Başcanului). La alegeri au participat doi candidaţi, care au acumulat majoritatea voturilor în primul tur: Mihail Formizal şi Nicolai Dudoglo. La alegeri au participat peste 57,6 % din alegători.

Potrivit datelor  Comisiei Electorale Centrale din Găgăuzia, Mihail Formuzal a acumulat cca 51,59% din voturi (31780 de voturi), iar contracandidatul său, Nicolai Dudoglo - 48,41% (29820 de voturi).

Candidatul ales este cel care a acumulat majoritatea voturilor din turul al doilea de scrutin; alegerile vor fi declarate valabile dacă la ele vor participa mai mult 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Comisia Electorală din Găgăuzia are la dispoziţie cinci zile pentru a anunţa rezultatele finale ale turului doi de alegere a guvernatorului regiunii. Curţea de Apel de la Comrat  urmează să valideze alegerile guvernatorului.