Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.12.2010

La Chişinău au avut loc consultările moldo-ungare pe problemele cooperării în cadrul Parteneriatului Estic

Potrivit MAEIE, la 22 decembrie 2010 la Chişinău au avut loc consultări moldo-ungare pe problemele cooperării în cadrul Parteneriatului Estic. Delegaţia Republicii Moldova la consultări a fost condusă de  Natalia Gherman, Viceministru al afacerilor externe şi integrării europene, Coodonator naţional al RM la Parteneriatul Estic, iar delegaţia Ungariei - de Janos Terenyi, Ambasador cu misiuni speciale, Coordonator Naţional al Ungariei la Parteneriatul Estic, pe perioada preşedinţiei ungare la UE.

Consultările au fost precedate de o întrevedere a delegaţiei ungare cu Iurie Leancă, Viceprim-ministru, Ministru al afacerilor externe şi integrării europene, în cadrul căreia s-au discutat perspectivele colaborării Republicii Moldova cu Republica Ungaria în primele 6 luni ale anului 2011, cînd Ungaria va deţine preşedinţia Uniunii Europene.

În continuare delegaţiile celor două ţări au prezentat viziunile asupra situaţiei actuale şi perspectivei de colaborare în cadrul Parteneriatului Estic şi a Politicii Europene de Vecinătate în general. De asemenea, s-a discutat procesul de pregătire pentru desfăşurarea Summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Budapesta la 27 mai 2011. 

Într-un interviu de sfârşit de an acordat în exclusivitate Europei Libere, Comisarul european pentru extindere şi bună-vecinătate, Stefan Fuele a lăudat progresele făcute de Republica Moldova în apropierea de Uniunea Europeană. Comisarul european a spus că dintre ţările Parteneriatului Estic, Ucraina şi Republica Moldova sunt ţările care au făcut cele mai mari progrese, inclusiv pe calea liberalizării vizelor.

cuvinte-cheie: Parteneriatului | Estic

Comentarii (0)

 

Related news

Sus