Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.12.2010

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în R.Moldova

Marţi, 21 decembrie 2010, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite în Republica Moldova, Asif Chaudhry. Părţile au  discutat diverse subiecte ale vieţii social-politice din Republica Moldova, făcînd schimb de păreri asupra situaţiei electorale şi post-electorale.

Asif Chaudhry şi-a exprimat speranţa că Republica Moldova va reuşi să depăşească criza politică în viitorul cel mai apropiat. Asif Chaudhry a specificat că Statele Unite urmăresc îndeaproape procesul post-electoral din ţară şi a lăsat să se înţeleagă faptul că Statele Unite vor sprijini în continuare Republica Moldova pe calea democraţiei, a reformelor economice şi orientării europene indiferent de care va fi decizia politicienilor în ceea ce ţine de crearea viitoarei coaliţii de guvernare. Asif Chaudhry a exprimat speranţa că Republica Moldova va putea evita noi alegeri parlamentare anticipate pe viitor.

Preşedintele PCRM, a menţionat că trebuie să fie depuse toate eforturile pentru ca alegerile anticipate să fie evitate, astfel politicienii să poată alege toate organele de conducere a statului. Vladimir Voronin, a specificat că state mult mai avansate decît Moldova atît în plan economic, cît şi social, nu ar putea să-şi permită luxul de organizare a alegerilor repetate continuu pe parcursul a trei ani de zile. Vladimir Voronin succint s-a referit şi la discuţiile pe care le poartă Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cu Partidul Democrat în vederea formării unei coaliţii de centru stînga, calificîndu-le pe acestea ca fiind pozitive, relatează Servicul de presă al PCRM.

cuvinte-cheie: Chaudhry | Voronin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus