Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-21/bugetul-de-stat-al-r-moldova-pentru-2011-ar-putea-fi-aprobat-abia-in-martieaprilie-19274.html
Data: Dec 21, 2010 (10:20)

Bugetul de stat al R. Moldova pentru 2011 ar putea fi aprobat abia în martie-aprilie

Republica Moldova intră în 2011 fără un buget aprobat, din cauza situaţiei politice din această ţară, iar bugetul pentru anul viitor ar putea fi votat în parlament abia către lunile martie-aprilie, potrivit ministrului finanţelor, Veaceslav Negruţă.

Parlamentul de la Chişinău a fost dizolvat la finele lunii septembrie, iar noul legislativ, format după alegerile parlamentare, se va întruni în prima şedinţă abia la 28 decembrie, care ulterior urmează să-şi aleagă conducerea, după care să învestească noul guvern care să elaboreze proiectul bugetului pentru 2011, după care să-l prezinte parlamentului, care trebuie să-l voteze în trei lecturi.

'Într-o variantă optimistă, cu un parlament funcţional care să poată numi guvernul, bugetul pe 2011 va fi aprobat în martie-aprilie', a declarat ministrul finanţelor, Veaceslav Negruţă.

Potrivit lui, lipsa unui buget aprobat pentru 2011 nu reprezintă o problemă mare şi nu are de ce să creeze o situaţie de incertitudine, inclusiv pentru companii, deoarece regulile fiscale nu se schimbă.

Ministrul finanţelor mai susţine că până la aprobarea noului buget rămâne în vigoare cel aprobat pentru 2010, care prevede la capitolul venituri circa 15,2 miliarde lei (aproape un miliard euro), iar la cheltuieli - 19,3 miliarde lei (1,2 miliarde euro). Pe parcursul acestui an au fost înregistrate supravenituri de peste jumătate miliard de lei, scrie Agerpres.