Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-20/ttrei-vitamine-c-pentru-recuperarea-aie-19271.html
Data: Dec 20, 2010 (22:27)

Ttrei vitamine „C" pentru recuperarea AIE

Într-un interviu acordat postului Europa Liberă, analistul politic Igor Boţan afirmă că deocamdată nu putem spune cu certitudine că suntem mai aproape de centru-stânga sau centru-dreapta. Putem să spunem, însă, că  în lipsa liderilor, experţii din partea celor trei formaţiuni au lucrat foarte productiv şi au ajuns de comun acord la elaborarea mecanismelor de funcţionare a eventualei Alianţe pentru Integrare Europeană reînnoite.

Potrivit lui Boţan, deocamdată au fost identificate trei principii, aşa-zisa formulă 3C, care ironic mai este numită trei vitamine „C" pentru recuperarea AIE. Este vorba de principiul Continuităţii, Cooperării şi Consensului. Aceasta însemnând: Continuitate - reconstruirea Alianţei pentru Integreare Europeană şi reconfirmarea prelungirii proiectelor şi programelor lansate acum un an, lucru care scoate de pe agendă problema valorilor şi obiectivelor comune, care au fost stabilite acum un an. Cooperare însemnând înlăturarea deficitului de comunicare, a disfuncţiilor operaţionale şi a eventualelor manifestări de neloialitate între parteneri, aşa cum din păcate s-a întâmplat în acest an. Şi în sfârşit, Consensul însemnând că depăşirea eventualelor litigii se va face prin discuţii de comun acord. Aceste trei principii şi aşa-zisa formulă 3C ne permite să credem că lucrurile au evoluat, deşi au rămas foarte multe lucruri nesoluţionate, legate de redistribuirea funcţiilor şi mai ales a funcţiilor în organele de ocrotire a normelor de drept din Republica Moldova, organe care sunt foarte sensibile pentru interesele structurilor de business."

Citiţi şi  - Trei "C" pentru refacerea AIE