Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-20/orchestrei-natzionale-de-muzica-populara-lautarii-i-sa-conferit-ordinul-republicii-19254.html
Data: Dec 20, 2010 (11:16)

Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii” i s-a conferit „Ordinul Republicii”

Prin decretul Preşedintelui interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu, Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii" i s-a conferit „Ordinul Republicii", în semn de înaltă preţuire a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru contribuţie remarcabilă la propagarea valorilor naţionale şi la promovarea imaginii Republicii Moldova în lume.

Distincţia a fost înmânată în cadrul concertului extraordinar susţinut de Orchestra „Lăutarii" în seara zilei de ieri la Palatul Naţional din Chişinău. Prezent la concert, Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia celor 40 de ani de activitate ai Orchestrei, dorind artiştilor noi succese, sănătate, pentru a cânta şi încânta publicul încă mulţi ani înainte. Totodată, Preşedintele a adresat urări de bine maestrului Nicolae Botgros, dar şi celorlaţi artişti din orchestră care poartă numele Nicolae, cu ocazia Sfântului Nicolae, sărbătorit ieri de creştini, pe stil vechi, informează Serviciul de presă al Administraţiei prezidenţiale.