Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-12-17/procuratura-generala-ia-deferit-justitziei-pe-membrii-unui-grup-criminal-19229.html
Data: Dec 17, 2010 (10:08)

Procuratura Generală i-a deferit justiţiei pe membrii unui grup criminal

Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată dosarul presupuşilor autori ai atacului banditesc şi tălhăriei săvîrşite asupra unui schimb valutar precum şi unui magazin din capitală.

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că, în august 2009, patru bărbaţi au organizat un grup criminal stabil, înarmat cu 2 pistoale, cu care în scopul sustragerii bunurilor proprietarilor a comis o serie de atacuri.

În fapt, cei patru sunt învinuiţi de procurori că, împărţind rolurile între ei, la 19 august 2009, în jurul orei 12.00, înarmaţi şi cu cagule pe cap, au pătruns în magazinului „Aridon" din str. Bănulescu Bodoni, unde, i-au atacat pe angajaţii magazinului. Aplicînd violenţă atît în privinţa personalului magazinului, cît şi altor persoane ce se aflau în incinta acestuia, învinuiţii au sustras din safeu 3,5 milioane de lei, după care au părăsit locul faptei. 

Procurorii îi mai învinuiesc pe cei patru că, în dimineaţa zilei de 28 octombrie curent, în aceleaşi împrejurări, au pătruns în ghişeul de schimb valutar ce aparţine SRL „Vlamus-Schimb", amplasat în subsolul unui bloc din bd. Dacia. Atacînd angajaţii schimbului valutar, aceştia au efectuat două împuşcături din armă, şi au sustras aproximativ 700 mii de lei. Învinuiţii, însă, au fost reţinuţi de către angajaţii ghişeului şi colaboratorii de poliţie. 


Potrivit procurorilor, trei dintre învinuiţi sunt cercetaţi în stare de arest. Celălalt membru al grupului a fost recent eliberat din arest prin încheierea Judecătoriei sect. Centru. Cauza penală a fost expediată spre examinare în Curtea de Apel Chişinău, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.