Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.12.2010

La reşedinţa Ambasadorului SUA în R.Moldova a avut loc o întâlnire de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare a conflictului transnistrean din partea Chişinăului şi Tiraspolului

Astăzi, 17 decembrie, la reşedinţa Ambasadorului SUA în Republica Moldova a avut loc o întâlnire de lucru a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare a conflictului transnistrean din partea Chişinăului şi Tiraspolului, Victor Osipov şi Vladimir Iastrebceak.

Având în vedere faptul că la Tiraspol pe 16 decembrie a fost pronunţată sentinţa împotriva jurnalistului Ernest Vardanean, acesta a fost primul şi principalul subiect ridicat de către reprezentantul Chişinăului în cadrul întâlnirii. Victor Osipov a reiterat poziţia fermă a autorităţilor moldoveneşti, conform căreia cetăţenii Republicii Moldova, Cazac şi Vardanian sunt nevinovaţi, singura soluţie corectă la cazurile lor fiind eliberarea neîntârziată. Părţile au căzut de acord asupra necesităţii de a continua dialogul şi de a căuta mecanismele prin care această situaţie să poată fi depăşită realmente, ceea ce este mai important decât orice declaraţii publice.

De asemenea, reprezentanţii politici au examinat şi o serie de chestiuni curente de pe agenda întâlnirilor de lucru, axate în temei pe sarcina de a eficientiza activitatea grupurilor de lucru sectoriale pentru întărirea încrederii. În acest context, interlocutorii au căzut de acord cu necesitatea de a dezvolta propunerile discutate în cadrul ultimei reuniuni neoficiale a formatului „5+2", care s-a desfăşurat pe 15-16 noiembrie la Kiev.

Reprezentanţii politici ai Chişinăului şi Tiraspolului au convenit să continue contactele şi dialogul direct, în vederea depăşirii în comun a problemelor existente între părţi, informeaza Biroul pentru Reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus