Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.12.2010

Declaraţia Guvernului R. Moldova pe marginea cazului de condamnare ilicită la Tiraspol a lui Ernest Vardanian

Guvernul Republicii Moldova apreciază decizia de condamnare a lui Ernest Vardanian drept una ilegală, nefondată şi care constituie o sfidare la adresa drepturilor fundamentale ale omului şi a apelurilor venite din partea opiniei publice şi a comunităţii internaţionale.

Condamnăm cu fermitate comportamentul administraţiei de la Tiraspol, care a instrumentat cazurile împotriva cetăţenilor Ilie Cazac şi Ernest Vardanian în lipsa oricăror temeiuri, cu încălcarea drepturilor de acces la asistenţă juridică de calitate şi la un tribunal independent legitim.

Aceste acţiuni vin în contradicţie cu spiritul şi măsurile de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului, promovate consecvent în decurs de mai mult de un an de zile. Ele afectează în primul rînd interesele populaţiei din estul Republicii Moldova şi vin, de asemenea, în contradicţie cu poziţiile exprimate de partenerii noştri din cadrul formatului 5+2, inclusiv, cu ultimele iniţiative de accelerare a procesului de reglementare a conflictului transnistrean făcute la nivel înalt.

Apelăm în mod repetat la o intervenţie convingătoare din partea mediatorilor şi a observatorilor, precum şi din partea forurilor internaţionale.

Guvernul reevaluează cu atenţie situaţia creată prin pronunţarea acestei sentinţe ilegale de condamnare, îşi exprimă speranţa că mai este posibilă o soluţie corectă şi anunţă că va întreprinde în continuare toate măsurile posibile pentru eliberarea lui Ernest Vardanian şi a lui Ilie Cazac, precum şi pentru a sprijini familiile celor doi cetăţeni ai Republicii Moldova.

cuvinte-cheie: Vardanian

Comentarii (0)

 

Sus