Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2010

Jose Manuel Barroso: Uniunea Europeană va continua să susţină R. Moldova pe calea integrării europene

Jose Manuel Barroso: Uniunea Europeană va continua să susţină R. Moldova pe calea integrării europene

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi la Bruxelles o întrevedere cu Jose Manuel Barroso, Preşedintele Comisiei Europene.  Jose Manuel Barroso a dat asigurări că Uniunea Europeană va continua să susţină Republica Moldova pe calea integrării europene. Oficialul european a îndemnat Guvernul de la Chişinău să continue parcursul european şi să implementeze cu eficienţă reformele demarate în acest an.

Preşedintele Comisiei Europene a felicitat Republica Moldova pentru desfăşurarea cu succes a alegerilor parlamentare anticipate, precizînd că acestea au avut loc cu respectarea normelor democratice.

Interlocutorii au discutat despre evoluţiile din Republica Moldova, ultimele evenimente politice din ţara noastră, dar şi despre acţiunile ce au drept scop apropierea ţării noastre de standardele Uniunii Europene.

Vlad Filat a reiterat angajamentul ţării noastre faţă de valorile europene. Premierul a spus că Guvernul de la Chişinău munceşte în vederea asigurării cetăţenilor Republicii Moldova nu doar a unui trai decent, ci şi plin de valori şi drepturi.

Prim-ministrul s-a referit şi la dinamica pozitivă a negocierilor Acordului de Asociere RM-UE şi celor ce ţin de liberalizarea regimului de vize.

„Sîntem angajaţi plenar în menţinerea aceluiaşi ritm şi în cadrul celei de-a V-a runde de negocieri pe marginea Acordului de asociere, planificată pentru 17 ianuarie 2011, la Bruxelles", a spus Vlad Filat.

Premierul a dat asigurări că ţara noastră va valorifica la maximum asistenţa şi ajutorul acordat de Uniunea Europeană, a relatat Direcţia comunicare şi relaţii cu presă de la Guvern.

 

cuvinte-cheie: Filat | Barroso | Bruxelles

Comentarii (5)

 

Related news

Sus