Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2010

Filat, la Bruxelles

Filat,  la Bruxelles

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, Vlad Filat a participat astăzi la Bruxelles la Summit-ul Partidului Popular European (PPE). În cadrul lucrărilor Summit-ului, Vlad Filat a avut un schimb de opinii cu Cancelarul german, Angela Merkel, Premierul italian, Silvio Berlusconi, Premierul maghiar, Viktor Orban, Premierul bulgar Boiko Borisov şi cu Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.

Oficialii europeni şi-au reiterat sprijinul pentru Republica Moldova, menţionînd că cursul de dezvoltare ales estre unul corect şi urmează să aibă continuitate. Ei s-au arătat convinşi de faptul că continuarea reformelor şi implementarea standardelor europene va aduce ţara noastră mai aproape de UE.

La Bruxelles, Vlad Filat a mai conferit cu Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European. Discuţia s-a axat pe rezultatele obţinute de Guvernul de la Chişinău în anul 2010, situaţia post-electorală din ţară noastră, perspectivele care se deschid.

Vlad Filat a spus că Guvernul de la Chişinău continuă să întreprindă paşi în vederea realizării reformelor demarate şi apropierii de Uniunea Europeană. Prim-ministrul a salutat adoptarea concluziilor pentru Moldova ale Consiliului pentru Afaceri Externe din 25 octombrie 2010, precum şi Rezoluţia Parlamentului European din 21 octombrie 2010 privind reformele realizate şi evoluţia situaţiei din RM. Premierul a spus că ţara noastră îşi doreşte ca deja la începutul anului curent să treacă la realizarea prevederilor Planului de acţiuni în vederea obţinerii regimului liberalizat de vize.

Premierul a specificat că ţara noastră îşi doreşte să lanseze cît mai curînd negocierile pe marginea Acordului de comerţ liber şi aprofundat şi să semneze  Acordul de Asociere RM-UE.

Herman Van Rompuy şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care au fost desfăşurate alegerile din 28 noiembrie, 2010, precizînd că acestea au întrunit toate normele democratice. Oficialul european a apreciat faptul că Guvernul de la Chişinău continuă să muncească în vederea realizării angajamentelor asumate.

Preşedintele Consiliului European s-a arătat convins de succesul Republicii Moldova, precizînd că ţara noastră are nevoie să continuie implementarea reformelor lansate de Guvernul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Herman Van Rompuy a mai spus că pe agenda sa de lucru, pentru începutul anului 2011, este prevăzută şi o vizită în Republica Moldova.

cuvinte-cheie: Rompuy | Filat | Bruxelles

Comentarii (0)

 

Related news

Sus