Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.12.2010

Asociaţia Investitorilor Străini îndeamnă partidele politice să urgenteze formarea structurilor statului responsabile de actul guvernării

Reieşind din situaţia curentă a Republicii Moldova, Asociaţia Investitorilor Străini îşi exprimă îngrijorarea vizavi de această stare de fapt şi ţine să comunice următoarele:

"Investitorii străini - membri ai asociaţiei cred în viitorul Republicii Moldova. Drept confirmare serveşte faptul că nici unul dintre membrii FIA nu şi-a sistat activitatea investiţională sau de afaceri şi nu a părăsit Republica Moldova. În această ordine de idei, FIA îndeamnă partidele politice care vor deveni parlamentare, în urma alegerilor anticipate din 28 noiembrie 2010, să urgenteze formarea structurilor statului responsabile de actul guvernării în general, şi de îmbunătăţirea şi administrarea climatului investiţional şi de afaceri, în particular.

Urmându-şi bunele practici, FIA reiterează disponibilitatea să asiste Guvernul prin împărtăşirea experienţei şi expertizei sale în vederea îmbunătăţirii climatului investiţional, prin:

1. Consolidarea principiilor Statului de Drept;

  • 2. Dezvoltarea infrastructurii şi a unui cadru de protecţie a concurenţei;
  • 3. Adoptarea unei politici fiscale echitabile şi predictibile, orientată spre dezvoltare;
  • 4. Crearea locurilor de muncă şi a unui sistem educaţional aliniat la necesităţile economiei;

În acest sens, FIA este gata să conlucreze cu noul Guvern imediat cum acesta va fi creat, în baza unei agende clare, spre beneficiul comun al investitorilor străini existenţi şi potenţiali, pe de o parte, şi a poporului Republicii Moldova, pe de altă parte.

FIA incorporează cei mai importanţi investitori străini din Republica Moldova. Organizaţia a fost fondată de 8 investitori străini cu sprijinul OCDE - Carta Investiţiilor pentru Europa de Sud-Est, în septembrie 2003. Actualmente, FIA include 18 membri, ale căror investiţii totale în Moldova depăşesc suma de 800 milioane dolari SUA, sau mai mult de 50% din stocul investiţiilor străine directe, oferind locuri de muncă pentru mai mult de 14,000 de oameni",  anunţă un comunicat de presă al Asociaţiei Investitorilor Străini .

 

cuvinte-cheie: Asociaţia | Investitorilor | Străini | FIA

Comentarii (0)

 

Related news

Sus