Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.12.2010

Germania acordă asistență financiară R. Moldova în valoare de 6,5 mil. euro

Germania acordă asistență financiară R. Moldova  în valoare de 6,5 mil. euro

Victor Bodiu, ministru de Stat, şi Friedel Eggelmeyer, şef de direcţie în cadrul Ministerului Federal al Cooperării Economice şi Dezvoltării din Germania, au semnat astăzi un document de cooperare între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federale Germania. Documentul prevede alocarea unei asistenţe financiare în valoare 1,5 mil. euro. Un alt acord de finanţare de peste 5 mil. euro a fost semnat între reprezentanţii Cancelariei de Stat, Institutul de Credit pentru Reconstrucţie(KfW) şi Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. 

Victor Bodiu a dat asigurări în cea ce priveşte respectarea angajamentelor asumate în cadrul acordurilor şi gestionării în condiţii de maximă transparenţă a acestora.

Friedel Eggelmeyer a spus că evoluţiile pozitive înregistrate de ţara noastră inspiră optimism. El a subliniat că cele două documente semnate astăzi reprezintă o contribuţie  a Germaniei pentru Republica Moldova, ceea ce va facilita dezvoltarea ţării noastre.

„Guvernul Republicii Federale Germania este gata să sprijine Republica Moldova în realizarea priorităţilor naţionale de integrare europeană prin cooperarea bilaterală în domeniul dezvoltării", a mai spus el.

Mijloacele financiare sînt destinate proiectului de dezvoltare a agriculturii, aflat în derulare, precum şi pentru dezvoltarea instituţiilor de microcredit, în vederea facilitării accesului la credite pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii. De asemenea, Republica Moldova va beneficia de asistenţă tehnică în domeniul pregătirii profesionale, modernizarea serviciilor comunale, dezvoltării regionale etc., informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie: Germania | asistenţe | financiare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus